Wijkpastoraat Oude Noorden

Voor elkaar met elkaar

Tweede(hands) (kans)winkel en pakhuis

Herbruikbare goederen die aan het Wijkpastoraat worden geschonken, worden door vrijwilligers opgehaald, uitgezocht en in onze tweedehands winkels voor een betaalbare prijs verkocht. Wij willen met dit project het hergebruik van goederen stimuleren en mensen met een laag inkomen de kans bieden om ook eens iets nieuws aan te schaffen. Onze winkels zijn ontmoetingsplek voor bewoners van het Oude Noorden. Voor vrijwilligers biedt het project de kans om werkervaring op te doen. Het gaat om een ideëel project zonder winstoogmerk. De opbrengsten van de verkoop van goederen worden gebruikt om de onkosten te dekken en om kleine projecten in de wijk te steunen.

Het Winkeltje voor mooie kleding:

een eigenwijze eigentijdse kledingboutiek waar u nog ouderwets vriendelijk geholpen wordt door enthousiaste vrijwilligers.
1e Pijnackerstraat 59, openingstijden: woensdag t/m vrijdag 10 -16 uur

Het Pakhuis

Gekochte goederen die te groot of te zwaar zijn kunnen e.v.t. gratis in de wijk, bij u voor de deur worden afgeleverd bij besteding boven de €20,- (tenzij er andere redenen zijn om het verder te bezorgen ( zwanger of invalide) maar dan graag in overleg.) wij zijn te vinden in de  Zaagmolenstraat 141, openingstijden: woensdag- en zaterdag middag 13 -16 uur

Wilt u tweedehands kleding, huisraad of meubels aan het project aanbieden? Als het veel is maken wij graag met u een kijkafspraak. Om daarna een ophaaldag te bespreken. Dit kan op ( tijdens de kantooruren  010-4678600 ) of rechtstreeks via de ophaalploeg tel. 06-28407354.

Of lijkt het U leuk om in ons team mee te draaien? Maak eens vrijblijvend een afspraak, de meeste vrijwilligers die gekomen zijn, gaan nooit meer weg.

We kunnen gebruiken: (met een grote affiniteit met onze doelstellingen)

  • chauffeurs.(liefst vrouwen)
  • sjouwers  (  vrouwen of mannen ) die het leuk vinden om met een team op pad te gaan. Eventueel in deeltijd.
  • verkoopsters voor de verschillende locaties
  • bakfiets bezorger of ophalen van kleine meubelen en of kleding.winkelbevoorraden. etc.

Ook wij proberen met de tijd mee te gaan dus bezorgen of ophalen in de buurt gaan wij zoveel mogelijk per bakfiets doen. Dat is meer van deze tijd.